TRENDSPANING – HUR VI INREDER UNDER 2022

Med ett nytt år, kommer också ett nytt inredningskapitel redo att upptäckas. Men vilken färg på inredning är populärt? Vad för inredning är inne och vilken färg ska inredning ha? Låt oss guida dig till vilken inredning som passar dig, och hur du tar in de nya trenderna!

2022 är året då vi fokuserar på att skapa balans i vardagen. Framöver ska inredning passa din livsstil och ge tid för avslappning och återhämtning, men också bjuda in till lekfullhet och färg. För efter två år där vi behövt vänja oss med en ny livsstil där vi spenderat mycket tid hemma, har inredning och personlig stil blivit viktigare än någonsin för vårt välbefinnande, vilket visar sig tydligt i vad som kommer framåt. Färgerna är ljusa och glada, formerna blandas mellan mjukt och hårdare uttryck och materialen går mellan naturliga tyger och metaller.  

De trender som lyser starkt under kommande år är bland annat naturfärger och jordnära toner som beige och vitt samt terrakotta och bränd orange. Minimalism fortsätter vara en stark influens men vi plockar in mycket metaller, form och speglar för att bryta av och skapa balans. Även pasteller och color blocking blir populärt och tar in de lekfulla till våren när ljuset kommer tillbaka. Så nu mer än någonsin är de ett perfekt tillfälle att våga testa på nya inslag och inkorporera de du älskar mest, med möjlighet att blanda tidsepoker och inredningsstilar precis som du önskar.

 

Så hur kan vi ta in trenderna i vårt eget hem?
Genom att kombinera lugna och ljusa grundinslag med färgglada detaljer, metaller och former för att skapa kontrast!

Har du idag exempelvis neutrala möbler eller väggar kan du med små medel ge uttryck för din personlighet, genom att ta in färg och form i textilier som kuddar, plädar och gardiner men även i annan inredning som lampor och detaljer där du kan blanda material och form.

För den som vill ha nytt är detta ett utmärkt tillfälle att ta in lättmöblerade delar som sidobord, soffbord eller liknande i populära material som trä eller gärna glas (då en av trenderna under våren är transparenta möbler). För den perfekta blandningen mellan den skandinaviska minimalismen och uppskattade Art Deco och Hollywood regency stilen kan du komplettera med vackra geografiska former och mönster som kontrast.
 

Skaffa stilen

Så vilka färger passar ihop inom inredning? Och vilken inredning ska man ha? Nedan har vi samlat tre olika förslag på hur du själv kan ta vara på trenderna och blanda olika element för att skapa ett mysigt och välkomnande hem fyllt av lyx, personlighet och kvalité.
 

Bildkollage på förvaring i valnöt och soffbord i valnöt matbord med mässing och bordslampa i vit marmor och sammet

Ökenfärger som terrakotta är populärt, men även härliga ljusa och jordnära toner blir en snygg blandning. För att skapa balans ta in trä och metaller som komplement.

1. ZEN soffbord i brunbetsad valnöt och mässing
2. ZEN sideboard i brunbetsad valnöt och mässing
3. Alma lampa i vit marmor
4. Arch matbord i svartbetsad valnöt och Empire matstol i svart
5. Sidobord nero marquina (finns också som marmorsoffbord och marmorkub) och Lux divansoffa brun

TIPS! Vår nya serie Zen bjuder in till balans och lugn i hemmet. Med sina mörka träslag går de fint ihop med de ökeninspirerade och jordnära tonerna, likväl som de ljusare beigea. Blanda sedan in metaller, sten och olika intressanta former för att få till den trendiga looken. 
 

Pastellfärger i lila blå och grön med lux divansoffa arch sidobord i valnöt och mässing samt empire drinkvagn i mässing

Pasteller och vackra komplementfärger skapar en personlig och fräsch look till våren

1. Lux sammetsoffa som går att beställa i valfri färg
2. Empire drinkvagn i guld
3. Arch sideboard (kommer även i samma utförande som mediabänk)

Vårens största färg är lila, som gärna får ta plats i vårt hem i alla former! Även andra pasteller är populära under vårkanten och tar med sig glädje och lekfullhet, framförallt i kombination med sammet. Med sina härliga toner gör det sig också fint i kombination med ljusare valnötsmöbler. För att skapa ytterligare kontrast kan du ta in glas och transparenta material som ett glasbord, en drinkvagn eller liknande. Dessa släpper också in mycket ljus.

TIPS! Både våra sammetssoffor och sammetsfåtöljer kan väljas i regnbågens alla färger, där både pasteller och djupa färger finns att välja på helt enligt dina önskemål.

Arch barskåp och sidobord i ett vitt vardagsrum med dekor som silvrig spegel och bokstöd i vit marmor

Neutrala jordnära färger, ljust trä, intressanta former och speglar inspirerar under nästa år 

1. Chloé barstol i matt guld/bouclé
2. Arch barskåp i mässing och valnöt
3. Arch sideboard i mässing och valnöt
4. Honey bokstöd i guld och vit marmor
5. Beauté spegel i silver

Skapa stilen genom att ta in naturliga inslag i hemmet som ljusa, neutrala färger och möbler i trä, marmor och tyg. Boucle är ett populärt tyg som vi kommer se mer av i flera produkter framöver, precis som valnöt och mässing.

TIPS! Skapa intressanta detaljer där ögat kan vila, för att skapa ett dynamiskt, elegant och levande hem. Detta gör du genom att exempelvis placera lampor och dekor med metall eller steninslag som marmor och liknande som accent i rummet. 

Snart kommer också fler intressanta nyheter inspirerade av årets trender så håll utkik!

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglishDansk