Spännande ny valnötskollektion - Så inreder du med snygga träinslag!

Det är inte en nyhet att trä förekommer ofta i våra skandinaviska hem i flera former. Det ständigt populära naturinslaget kan balansera ut inredningen på ett elegant och stilrent sätt, men också skapa ett personligt och lyxigt hem! Under förra året såg vi intågandet av ribbväggar, mer och mer trämöbler och även äldre klassiska möbler fick ta plats hos många. Så inte är de så konstigt att vi nu vill fortsätta trenden och ta in trä och natur än mer i hemmet.

Under våren vill vi framförallt inreda med valnöt i alla dess former. Med sin mångsidighet kan det användas som ett komplement till ljusare möbler eller i balans mot andra material som sten eller metall. I tidigare kollektioner under senaste månaderna har vi sett mer och mer av valnöt och framförallt den mörka valnötstonen blir mer populär. Men nu äntligen kommer det vi alla har väntat på, nämligen en hel kollektion där den får stå i fokus! 

 

Design och inspiration

Inspirationen till denna kollektion kommer från början ifrån trä. Som en av naturens vackra beståndsdelar framhäver den liv och historia men är lika personlig som oss människor med sina oändliga förändringar och utseende. Den känslan som trä har, med sina unika egenskaper och individualitet, är precis den känsla vi alltid vill ska finnas i och genomsyra våra kollektioner och möbler vi skapar. Men för att skapa den balansen, ville vi hitta ett sätt som framhäver de unika och personliga med trä, på ett nytt sätt.

Därför har vi under många år jobbat med valnöt som inspiration i vår design, mestadels på grund av uppskattningen för dess otroligt vackra färg och livliga ådror, men också på grund av att vi ville skapa något mer med det mönster som trä har, som är så levande och vackert. För att ta vara på det har vi ritat, skurit och provlagt otaligt många olika mönster men tillslut föll valet på ett åttkantigt mönster där ådringarna går utåt likt solens strålar.

Valet av formen - den ikoniska och numera klassiska konen tillsammans med en rund skiva – blev pricken över i för att skapa en fin balans.

 

I kollektionen finns 2 stycken matbord, ett ovalt matbord om 220x100 cm och ett runt matbord om 150 cm i diameter. Dem runda formerna återkommer också i soffbord och sidobord. Den andra delen av kollektionen består av rektangulära och kvadratiska bord i många olika storlekar med 2 soffbord, 1 sidobord och 2 piedestaler i olika höjd, där vi i designen utgick från våra omåttligt populära marmorbord.

 

Flera valnötsbord i ett kollage med valnötsmatbord valnötssoffbord valnötskub och piedestaler

1. Runt matbord i valnöt, 2. Fyrkantigt, kvadratiskt soffbord i valnöt, 3. Matbord ovalt i valnöt, 4. Piedestal i valnöt 100 cm & 80 cm, 5. Sidobord kub i valnöt,
6. Runt sidobord valnöt, 7. Runt soffbord i valnöt, 8. Rektangulärt soffbord i valnöt

 

Ta in valnötsstilen i ditt hem – 3 olika inredningsstilar att inspireras av!

Som vi alla vet, kan möbel kan se bra ut på flera sätt. Men det kan vara svårt att veta exakt hur en ny möbel kan se ut hemma hos sig och vilka färger som passar till. Därför har vi nedan samlat tre olika exempel på populära inredningsstilar att inspireras av, där det trendiga valnöt och trä får stå i fokus.

Mörk och spännande inredning med färginslag

Ofta idag ser vi hem som går i mörkare toner som på ett härligt sätt lyfter fram lyxiga och eleganta möbler med inspiration från förr. Här kan man på ett snyggt sätt blanda trender som inramning på väggarna med mjuka möbler i mysiga tyger. För den där perfekta sluttouchen, addera andra material som marmorsten och mörka metaller på matstolar i sammet. Med en piedestal kan du framhäva vaser med blommor, pampasgräs eller konst för att skapa din egen unika känsla.

 

Mörk inredning med blåa väggar och valnötsmöbler och valnötssidobord samt fåtölj och bordslampa i sammet

Klassisk skandinavisk och ljus inredning med accenter i trä och metall

En av de mest älskade stilarna är den ljusa skandinaviska som aldrig blir utdaterad. Här får din inredning en ny känsla med mörkare trätoner och mässing som värmer upp annars kalla toner. För en trendig look, ta in beige och sand till det mörka och lyft fram både det stilrena och funktionella med ett runt sidobord i valnöt eller ett kubformat sidobord intill soffan.

 

Ljus inredning med Lux beige sammetssoffa Empire drinkvagn i mässing valnötsbord som soffbord och sidobord samt sammetsstol och bouclestol i kollage

Färgklick i rampljuset

I spåret av ljusets antågande och naturen som kommer tillbaka, vill vi inreda hemmet med saker som gör oss glada. Som färg! Grönt är en stor trendfärg under våren och i kombination med trämöbler blir det en riktig hit. För den där extra trendtouchen, blanda gärna in mer geometriska former. Som exempelvis genom både mer avlånga bord med kanter eller runda former. Nedan har vi hämtat inspiration från Interiorbyfelice på Instagram, som tagit in både vår drinkvagn och Arch valnötsmatbord i sitt hem och skapat något helt fantastiskt!

 

Art deco inspirerad inredning med gröna sammetsstolar valnötsmatbord empire barstol med mässing och guldspegel

 

Vad tycker du om vår nya kollektion? Dela gärna din åsikt om kollektionen med oss och berätta vilken av dem som är din nya favorit på Facebook eller Instagram! Du hittar oss på Instagram här och Facebook här

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglishDansk