NYHETER VINTER/VÅR 2022 – SPÄNNANDE NY INREDNING FÖR VARDAGSRUMMET

Som vi sett i tidigare trendspaningar, är ljus inredning populärt under säsongen vinter/vår 2022! Hemmets lugn är viktigare än någonsin och vi önskar oss mjuka inslag men bibehåller gärna intressanta former och texturer för att skapa balans. När nu naturinspirerade färger står högt på topplistan, får våra möbler en trendig men tidlös look som håller i många år. När det gäller material ligger fokuset på hållbara tyger med hög kvalité och inredningen blandar gärna komfort med stilren design som vi annars ofta finner på hotell. Precis den lyxiga hotellkänslan och avslappnade atmosfären har varit en inspiration till grunden för vår nya kollektion för säsongen.

 

Naturen får ta plats

När det kommer till textiler har vi fokuserat på att ta in nya, ljusa naturfärger som går i ton med den skandinaviska stilen. När vi ser allt mer ljust på väggarna matchar kräm och beige fint på möbler, utan att ta över. I och med att den moderna inredningen alltid kommer tillbaka till det ljusa, blir möbler i ljusa tyger tidlösa men ändå möjliga att skapa sin personliga stil och inredning kring.

För att sedan skapa den där kontrasten och unika känslan har vi valt att fokusera på textur som är både mjuk och tilltalande i bouclé. Bouclé är ett tyg skapat med öglor som ger den dess karaktäristiska utseende, vilket passar perfekt på mjukare tyger och möbler.

På övriga möbler och förvaring har vi tagit in betsade träinslag i fokus. Med sin naturliga, tidlösa charm skapar dem den eftersökta balansen mellan inbjudande och mysigt, men sticker också ut mot det ljusa på ett snyggt sätt. För detaljer och ben används mattpolerat guldstål som metall, som med sina varma toner ger liv till de annars neutrala färgerna. Samtliga inslag i kollektionen skapar också den perfekta mixen mellan modernt och trendigt, och den ständigt aktuella signaturlooken inspirerad av Art deco och Hollywood regency.

 

Funktion och design

I vår nya designkollektion kommer en ny signatur modulsoffa och matchande snurrfåtölj i samma färger och tyg. Med härligt ljusa toner i vit och beige, med bouclétyg och vacker drapering blir dem snabbt en ny favorit. Fåtöljen har en mjuk och inbjudande form som vi ser är populär under våren och soffan har mjuka rundningar även den. Båda är skapade för att få in lyx och elegans i hemmet och skapa den efterlängtade hotellooken utan att tumma på bekvämlighet. Funktion och design går också hand i hand, med oändliga möjligheter att bygga soffan som du önskar och enligt dina behov, och fåtöljen har en fot som gör den rörlig. Tillsammans med vårt nya soffbord och passande förvaring kommer dessa att komplettera varandra länge, för en elegant och tidlös känsla som består. 

 

 

Mörkbetsad Zen förvaring i valnöt med mediabänk och tvbänk samt sidobord och soffbord i ett kollage


 

Zen bord och förvaring

Med mörkt brunbetsad valnöt blir kollektionen Zen med soffbord, sidobord och mediabänk snabbt en uppskattad och älskad inredningsdetalj i hemmet. Det mörka tonerna blir en snygg kontrast mot mässingsdetaljerna i underredet och linjerna är stilrena och skarpa. Valnöt är återkommande på bord och förvaring och skapar en tydlig röd tråd mellan. Dem smälter också in fint med redan existerande inredning och mot de nya ljusa.
 

Signature modulssoffa i kräm stående i ett beige vardagsrum med ljus fiskbensparkett
i bakgrunden skymtar empire drinkvagn i mässing

Signature modulsoffa

Vår nya soffa heter Signature och kommer i 5 flexibla moduler som gör att du enkelt skapar din drömsoffa. Oavsett om du önskar en rak längre variant med öppna slut eller en hörnsoffa med schäslong eller divan, kan du bygga helt enligt dina önskemål. Modulerna kan också bli en fotpall eller separata sittytor som passar bra till gäster. Men dess mångsidighet tummar inte på komforten utan är lika bekväm och djup som du önskar.
 

Bolly snurrfåtölj i boucletyg och mässingsfot stående i ett vitt rum med ljus fiskbensparkett på golvet

Bolly fåtölj

Perfekt matchande till både ljusa och mörka möbler har vi den nya och bekväma Bolly fåtöljen. Med sin rundade form skapar den en intressant detalj och låter ögat vila. Med sin fot är den enkel och behändig att möblera och passar lika bra intill en soffgrupp som i ett sovrum eller en läshörna i ett kontor. Färgerna matchar också bra tillsammans med vår nya soffa och ger den där röda tråden till inredningen.

Ta in stilen hemma och matcha för en tidlös personlig look

All vår inredning och möbler har en röd tråd och är skapta för att passa ihop med varandra och existerande inredning, oavsett vad du redan har hemma. Så även om du redan har något eller vill mixa mellan material och serier, kommer du kunna skapa enligt dina önskemål.

För dig som vill skapa en blandning mellan skandinavisk inredning och personlig touch, kan med fördel också använda kompletterande detaljer på kuddar, gardiner och textiler i både pastellfärger och naturfärger, eller ta in mer geometriska former och metaller för en mer Art deco känsla i exempelvis lampor, speglar eller inredningsdetaljer. 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglishDansk