SKÖTSELRÅD

 

Här kan du läsa om våra generella skötselråd men vi skickar alltid med ett specifikt skötselråd till just din produkt.


SKÖT OM DIN MÖBEL

Tänk på att alltid skydda din möbel från varma föremål, vätskor och smuts. Torka alltid upp spill på en gång.

 

STÅL/METALL

Aluminium, rostfritt stål, lackerat och förkromat stål är väldigt motståndskraftiga ytor men tänk på att även dessa ytor kan få fläckar av smuts och vätskor. Torka bara av ytan med en mjuk ren trasa som är fuktad i såpvatten. Torka alltid torrt med en torr trasa. Använd aldrig lösningsmedel på lackerad eller ytbehandlad metall. För glansiga ytor kan vanligt fönsterputsmedel användas (utan innehåll av klorider)

 

GLAS

Vårt glas är alltid härdat. Härdat glas är starkt och väldigt tåligt men som med allt glas måste man vara rädd om det. Vi rekommenderar att du använder underlägg till saker som kan repa glaset, tex. tallrikar, glas mm.

Glas rengörs med en ren trasa, är den inte ren kan repor uppstå. Använd ett rengöringsmedel anpassat för glas, tex fönsterputs.

 

SOLLJUS

Tänk på att alla möbler påverkas av solljus. Skydda därför din möbel mot direkt solljus och tänk på att även material med god ljusäkthet kan blekna.

 

 

MARMOR

Marmor är ett poröst material som är känsligt för vätska. Man ska alltid torka upp allt man spiller på marmorn omgående.

Använd endast rengöringsmedel avsett för sten, för dagligt bruk kan du rengöra stenen med såpa och eftertorka ytan med en vattenfuktad trasa och sedan torka torrt.

Använd underlägg till alla glas, porslin mm för att undvika frätskador och repor

 

TEXTIL

Regelbunden rengöring är viktigt för att ett möbeltyg ska bibehålla sitt utseende och hålla länge. Impregnera gärna din möbel med textilspray innan du börjar använda den. Dammsug vid daglig rengöring eller rolla tyget med klädroller och torka upp spill innan det torkat in. Använd ljummet vatten för att lösa upp fläckar, eventuellt kan våtservetter användas vid behov.

Tyg kan få svaga tryckmärken, vilket både kan uppstå vid frakt eller efter hemmabruk. Tryckmärken som uppstår vid frakt avtar med tiden, det går också att använda ånga från steamer eller strykjärn men tänk på att det inte får vara för varmt då det kan bränna tyget. Prova alltid först på en icke synlig yta.

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt
SvenskaEnglish